PRO TEC DIVECENTER – TULUM

En gång om året arrangerar vi en gruppresa till Tulum där personal från Dykeriet reser med. I mars 2013 är det dags! Utresa den 2/3, resans längd går att anpassa individuellt.

Följ med på 10 dagars spännande och utvecklande dykning i mars. Du är välkommen oavsett om du är utbildad grottdykare eller vill påbörja din cave diver utbildning under resan. Det går även att kombinera med dykningar i havet eller övriga utbildningar som Sidemount, Stage, DPV. 

I Tulum dyker vi med PRO TEC DIVECENTER och deras svenska instruktör Kim Davidsson. Kim är en nära vän som arbetat mycket med oss upp på Tustna i Norge och nu har han tagit dykningen till en helt ny nivå. Att få dyka tillsammans och inspireras av Kim är en förmån. Läs mer om Kim

Vi förmedlar även resor till Tulum och PRO TEC DIVECENTER under resten av året.

Mer info kommer inom kort. För mer information se www.protectulum.com

 

Vad ingår?

 1. Flyg och transfer
 2. 10 nätter i dubbelrum
 3. 8 dagars guidad grottdykning med 2 dyk per dag inkl D12 paket och bly eller istället för guidade dyk Cave diver utbildning

 

Utbildning för grottdykare

För att lära sig ”konsten” av grottdykning på ett bra sätt måste man utbilda sig. Antingen delar man upp utbildningen stegvis eller så kör man hela utbildningen i ett kombinerat program. Mycket tid kommer att läggas på att lära sig nya färdigheter, procedurer och nödfalls hantering. Din målmedvetenhet och vilja kommer att testas genom fullpackade dagar av intensiv träning i en otroligt häftig miljö.

Utbildning i grottdykning delas upp i följande steg men kan också köras i ett kombinerat program (Cave Diver/Full Cave 8 dagar). Dagarna som är angivna är minimum och baserade på om man kommer väl förberedd till kursen och med bra grund färdigheter. Dagar och träning kan läggas till vid behov. På denna nivå betalar man för träningen, certifikat och utbildnings nivå måste man förtjäna.

 1. Cavern Diver (3 dagar)
 2. Introduction to Cave Diver (5 dagar)
 3. Cave Diver / Full Cave kombinerat (8 dagar)
 • galleri_mexico_01
 • galleri_mexico_02
 • galleri_mexico_03
 • galleri_mexico_04
 • galleri_mexico_05
 • galleri_mexico_06

 

Foto: Andreas W. Matthes

Är du redo för grottdykning?

Ingen nivå eller erfarenhet av dykning i öppet vatten förbereder dig för dykning med tak över huvudet, det är verkligen två helt skilda världar.

Vill du lära dig grottdykning måste du ha en väldigt hög nivå på dina grund färdigheter som; avvägnings kontroll, trim och fen-tekniker. Höga krav ställs också på din uppmärksamhets förmåga, attityd och inställning. Vi rekommenderar starkt lämpliga förberedande utbildningar och vana av dykning med dubbel paket och dess konfiguration. Utbildningen ställer väldigt höga krav och är väldigt intensiv. Det är stor risk att du någon gång under kursen kommer att känna frustration och besvikelse. Ett certifikat på denna nivå måste man förtjäna, men "finns där en vilja, så finns där en väg" och vi visar dig mer än gärna den rätta vägen.

Rekommenderad minimum erfarenhet och nivå för att påbörja ”Cave Diver” - ”Full Cave” utbildning:

 1. 200-300 totalt loggade dyk.
 2. Varav minst 50 av dessa i dubbel paket och teknisk dyk konfiguration.
 3. Utbildningsnivå motsvarande: ”Essentials”, ”Fundamentals”, ”Technical Diving Basic Skills”, ”Tech 1”, ”Advanced Nitrox” eller liknande utbildningar.
 4. Hög nivå av grundfärdigheter; Avvägning, Trim och Fentekniker.
 5. Fullt frisk och i bra fysisk och mental kondition.

 

Har du frågor angående utbildningar i grottdykning eller andra mer specialiserade utbildningar så kontakta oss gärna via email.