PERSONAL

Matlagning, luftfyllning, reparationer, jakt, fiske, dykledning, svampplockning, tärningsspel och allmän kaptensgöra. Allt sköts av en brokig skara entusiaster med olika intresse- och kunskapsområden.

 1. Kenth Lindstrand, Nyhamnsläge –
  Ägare till Dykeriet AB, instruktör och skeppare
 2. Carl Ziegler, Helsingborg –
  Tekniskt ansvarig och skeppare
 3. Jacob Hanson, Stockholm – Köksassistent
 4. Conny Ibsonius, Ängelholm – Chefskock
 5. Kim Olsson, Stockholm – Skeppare
 6. Johan Thånell, Lund – Kock och tekniker
 7. Johannes Eidenberger, Linz, Österrike – Kock
 8. Wictor Bermhagen, Helsingborg – Skeppare
 9. Peter Ljunberg, Lund – Kock, marinbiolog och uv-foto ansvarig
 10. Patrik Svensson, Åhus – Hangaround

 

 

"Varför Dykeriets Tustnaveckor är en succé? Grundförutsättningarna är utmärkta; dykvattnen är jättefina. De praktiska arrangemangen kring mat, boende och själva dykningen är funktionellt robusta och väl intrimmade. Hela naturupplevelsen med blandningen av branta fjäll, fjordsystem och mer öppen skärgård är storslagen. Men det som gör veckorna helt enastående är något annat: det är den unika kombinationen av professionalitet, varm omtanke, generositet och glädje som utgår från Kenth Lindstrand. Dykfabriken möter den ideella föreningen. Kvar finns inget av den förras opersonlighet eller den senares tafflighet.

Jag har njutit av dykning under tjugo år, på många ställen i världen. På Tustna har jag hittills varit åtta gånger.

Fin norsk dykning hittar du lite var stans. Oftast i Norge. På Tustna kan du dessutom plocka kantareller, äta skånsk mat, dricka nyposoppa med chili och ingefära eller spela riggade tärningsspel. Det kan inte bli så mycket bättre än så här!"

Per Möller, Dykläkare, "Hipp Hipp!"-imitatör.

VAD TYCKER VI?

"Det är underbart att hänga med så positiva människor som ni som sköter om Dykeriets Tustnaveckor! 

Fredrik Astlid, Göteborg, Rebreather dykare och konstruktör.

 

"Jag har varit på många platser jorden över för att dyka, men trots detta ligger norska vatten med Tustna mig väldigt varmt om hjärtat. Här finns sikten och ett fantastiskt djurliv, men jag uppskattar också stillheten väldigt mycket. Du slipper trängas på överfulla dykplatser och istället finns här verklig pionjärsanda med många mycket bra odykta dykplatser. Fullpension med suverän mat, Dykeriets mycket kompetenta personal samt ett otroligt trevligt sällskap gör Tustna till en verklig dröm för en UV-fotograf. Här är det verkligen dykningen, kameran och motiven som står i centrum." 

Anders Salesjö, Lysekil, Marinbiolog och en av Skandinaviens främsta undervattensfotografer

 

"Att sväva runt i ett av världens bästa dykvatten med ett juster i hand, letandes efter godbitar som kockarna senare tillreder med varsam hand till kulinariska rätter, att sitta på klipporna och njuta sin lunch medan kvävet sakta lämnar kroppen, att äta sushi på nyplockade pilgrimsmusslor, att omges av glada människor som bjuder på sig själva och lockar fram många skratt, det är Tustna för mig. En plats på jorden man gärna återvänder till."

Katarina Landin, Åsa, ägare till Åsa Dykcenter

 

"Kulinarisk och action packad dyk resa med överhängande risk för våldsamma skratt attacker. Tustna är så mycket mer än bara dykning...;)"

"Ska du någonsin missa en dykresa, låt det INTE bli denna..."

Kim Davidsson, Mexico, Grottdykarinstruktör och ägare till ProTec i Tulum